Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

I obytný vůz může být ekologický, dokazuje nástavba z modřínového dřeva

Naše téma
Jan Markovič | 22.01.2019
dalších 5 fotek
BUMO - ekologická nástavba | foto: BUMO
Blok se vyrábí ve třech velikostech, aby se vešel na běžnou dodávku i nákladní vůz.
Pasivní a ekologické domy jsou čím dál tím víc v módě. Ta se možná nyní přenese i mezi obytné vozy. Karavan přece nemusí být jen z oceli a plastu. To se snaží dokázat německá firma BUMO, která přišla se speciální obytnou nástavbou.

Nástavba využívá hliníkový rám, její zdi, strop, dveře i interiér jsou ale vyrobeny z kvalitního modřínového dřeva. To ostatně hrdě přiznává i na fotografiích, ze kterých je patrné, že je natřena jen bezbarvým lakem. V přírodě se tak bude velmi dobře vyjímat.

Obytný prostor nástavby se pyšní velkým podílem recyklovaných, nebo aspoň recyklovatelných materiálů. K dispozici je systém pro sběr dešťové vody, která se poté použije například ke splachování. Toaleta je kompostovací. Solární panely se zase starají o příděl elektrického proudu.

BUMO vyrábí celkem tři velikosti nástavby. Ta největší s názvem Nomad je na přiložených fotografiích a hodí se pro posazení na velký nákladní vůz. Středně velká Adventure má alkovnu pro rodiny s dětmi. Nejmenší Explorer se pak hodí pro nasazení na dodávku. Nástavbu lze také kdykoliv sundat a umístit na pozemku, pokud by se vám natolik zalíbila, že byste v ní chtěli trávit více času.

BUMO - ekologická nástavba


Jediným problémem může být fakt, že nejde právě o levnou záležitost. Nejmenší model Explorer vyjde na 129 900 eur, tedy asi 3 327 000 korun. Auto samozřejmě není v ceně.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů