Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Hyundai zvětší své vývojové centrum na Nürburgringu. Bude více "N" modelů?

Naše téma
Radek Pecák | 08.06.2022
dalších 9 fotek
Genesis G70 Shooting-brake | foto: Genesis
Poslední úspěchy korejských značek Hyundai, Kia a Genesis na evropském trhu povedenou ke zvýšení kompetencí evropských vývojových center.
Novodobá éra značek Hyundai a Kia začala v roce 2008, když se ve slezských Nošovicích začal vyrábět model Hyundai i30. Tento automobil náležející svojí velikostí do kategorie nižší střední třída byl, stejně jako sesterský model Kia Cee´d, vyvinut v Evropě pro evropské zákazníky.

Zatím posledním speciálním "evropským" projektem je Genesis G70 Shooting-Brake, který zaznamenal na vybraných evropských trzích nebývalý úspěch. Dokonce prý takový, že vedení koncernu Hyundai uvažuje o jeho prodejích také v Koreji.

Prohlédnout si ho můžete v naší fotogalerii.

Značka Genesis ovšem zatím na českém trhu přítomná není a podle mluvčího tuzemského zastoupení Hyundai Davida Pavlíčka nebylo rozhodnuto, kdy a zda vůbec se nějaké autosalony s jejím logem v České republice objeví.

Můžeme se ale těšit na další produkty značek Hyundai a Kia, které budou na míru ušité motoristům na našem kontinentu. Alespoň to v rozhovoru pro magazín Autocar uvedl Tyron Johnson, šéf evropského vývoje značek Hyundai, Kia a Genesis.

Přesné plány jsou zatím tajné
Podle něho nyní evropští představitelé korejského koncernu dostali více kompetencí k samostatnému vývoji. A to dokonce také pro specifické modely sportovní divize N Performance. V důsledku toho se v brzké době zdvojnásobí rozloha výzkumného a vývojového centra, které již nyní existuje v sousedství slavného okruhu Nürburgring.

Nebylo sice přímo řečeno, že se v důsledku toho objeví na trhu více sportovně laděných modelů těchto tří značek, protože okruh se využívá také k testům odolnosti běžných silničních vozů. Každé z nich musí abslovovat na severní smyčce 16000 kilometrů.

Zatím není známo, že by se posílení evropských vývojových kompetencí dotklo také specialistů ve výrobním závodě v Nošovicích. "My už ale nyní úzce při náběhu nových modelů a generací spolupracujeme s vývojáři z Koreje. Možná se tedy změní jen to, že se teď těsněji provážeme s centrem v Německu," uvedl pro Deník a Automix Petr Michník z Hyundai Motor Manufacturing Czech.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů