Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Hyundai získal manažera z Lamborghini. Povede luxusní divizi Genesis

Naše téma
Redakce / ČTK | 30.12.2015
Genesis G90. | foto: Hyundai
Jihokorejská automobilka Hyundai Motor získala do svého vedení Manfreda Fitzgeralda, který dříve působil jako manažer u italského výrobce Lamborghini. Fitzgerald se stane viceprezidentem Hyundai a bude mít na starosti strategii nově vytvořené luxusní značky Genesis.
Automobilka Hyundai ohlásila vytvoření samostatné značky Genesis začátkem listopadu. Firma doufá, že nová značka podpoří její zisky a posílí její pozici na rychle rostoucím trhu s luxusními automobily.

Příchod manažera od legendárního výrobce supersportovních vozů Lamborghini dokazuje, že Hyundai má se značkou Genesis velké plány.

Tento měsíc uvedla firma na trh první model patřící pod značku Genesis. Nový automobil nabízí v Jižní Koreji pod názvem EQ900 s cenou od 117 milionů wonů (zhruba 2,5 milionu Kč). V příštím roce by se měl vůz začít pod názvem G90 prodávat ve Spojených státech a na dalších trzích.

Vlajková loď značky zaujme majestátními rozměry, výrazným designem i luxusním interiérem. Na délku sedan měří 5205 milimetrů, široký je 1915 mm, vysoký 1495 mm a rozvor dosahuje 3160 milimetrů. Korejská novinka tak přerůstá i Mercedes-Benz třídy S. Ze štědrých rozměrů by měla těžit především posádka. Výrobce ostatně tvrdí, že na zadních sedadlech je pro nohy k dispozici prostor o délce 960 milimetrů.

Genesis G90.


Genesis G90 je k dispozici pouze s velkoobjemovými benzínovými motory s výkony od 315 do 425 koní.

Představení sedanu Genesis G90 najdete zde.

Do roku 2020 hodlá firma v rámci značky Genesis uvést na trh ještě dalších pět modelů. Půjde o dva menší sedany G80 a G70, dále o jedno kupé a také o dvojici SUV - v prvním případě má jít o kompaktní crossover, v tom druhém o velké a "skutečné" SUV.

Hyundai je největší automobilkou v Jižní Koreji a spolu se sesterskou společností Kia tvoří pátého největšího výrobce aut na světě. Společnost Hyundai v listopadu 2008 oficiálně zahájila sériovou výrobu osobních aut v Nošovicích na Frýdecko-Místecku. Kia spustila v prosinci 2007 sériovou výrobu osobních vozů u Žiliny na Slovensku.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů