Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Hyundai začne v Nošovicích vyrábět nový Tucson, zvyšuje plán i produkci

Naše téma
Redakce | 12.06.2015
Hyundai Tucson. | foto: Hyundai
Automobilka Hyundai zahájí v pondělí 15. června ve své továrně v Nošovicích na Frýdecko-Místecku sériovou výrobu modelu Hyundai Tucson. Kvůli poptávce po novém voze zvýšila výrobní plán o deset procent na 330 000 aut ročně, což přineslo nutnost zvýšit od počátku května rychlost výroby z 60 na 66 aut za hodinu.
Podle automobilky se nošovický závod dosud nikdy nesetkal s tím, aby kvůli poptávce po nových autech musel současně se zavedením nového modelu zrychlit výrobu.

Výrobce uvedl, že kvůli posílení stavů na pracovištích přijala automobilka od dubna 156 nových pracovníků, z nichž 129 je určeno pouze pro halu finální montáže. "Neustále také pokračuje měření a úprava procesů, aby přechod na nové podmínky byl co nejplynulejší. Nicméně, jsme si vědomi, že tato změna zabere zaměstnancům nějaký čas, odhadem ještě měsíc, který je potřebný k adaptaci na zvýšenou rychlost linky," uvedl mluvčí společnosti Petr Vaněk.

Hyundai Tucson.


Postupně eliminovat všechny negativní dopady zvýšené rychlosti výroby a nastavit nové procesy bude podle něj možné během června po utlumení výroby dojíždějícího modelu Hyundai ix35.

Nový Tucson je jako kompaktní SUV nástupcem právě modelu ix35. Na voze se samozřejmě objevuje nový design značky s výraznou šestiúhelníkovou maskou chladiče, na níž navazují LED světlomety.

Výrobce dále slibuje kvalitnější interiér a moderní technologie. Nabídka motorů pak obsahuje dva zážehové agregáty (1,6 GDI s výkonem 135 koní a přeplňovanou jednotku 1,6 T-GDI o výkonu 176 k) a tři vznětové jednotky (sedmnáctistovka poskytuje 115 koní, slabší verze dvoulitrového turbodieselu 136 koňských sil a silnější varianta pak 184 koní).

Hyundai Tucson.



Představení vozu Hyundai Tucson najdete zde.

Zahájení výroby prý předcházela fáze příprav trvající téměř tři čtvrtě roku. U prodejců by se nový Tucson měl objevit koncem léta.

Nošovická automobilka Hyundai loni vyrobila 307 450 aut, meziročně o 1,3 procenta více. Vozidla vyvezla do 55 zemí, nejvíce do Německa, Ruska a Velké Británie. Automobilka má zhruba 3300 zaměstnanců, dalších asi 7000 zaměstnávají v regionu subdodavatelské firmy.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů