Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Hyundai začal prodávat sedmimístné Grand Santa Fe. Stojí 1,2 milionu

Naše téma
Redakce | 31.01.2014
dalších 8 fotek
Hyundai Grand Santa Fe. | foto: Hyundai
Praha /FOTOGALERIE/ - České zastoupení automobilky Hyundai zahájilo prodej sedmimístného Grand Santa Fe. Rozměrnější verze známého SUV stojí 1 199 990 korun a je k dispozici s jediným motorem a v jediném stupni výbavy.
Grand Santa Fe je oproti základnímu provedení Santa Fe o 225 milimetrů delší, měří tedy 4 915 milimetrů, a rozvor se natáhl o 100 miliometrů na hodnotu 2 800 milimetrů. To samozřejmě ocení především cestující na druhé a třetí řadě sedadel.

Hyundai Grand Santa Fe.


Pod kapotou najdeme turbodiesel 2.2 CRDi o výkonu 197 koní, točivý moment dosahuje hodnoty 421 N.m. Jednotka je spřažena výhradně se šestistupňovou automatickou převodovkou, vůz má pohon všech kol.

Jediná dostupná výbava (Hyundai ji označuje jako Luxury 4x4) nabízí už v základu celou řadu komfortních prvků a slušný bezpečnostní arzenál. Zahrnuje například adaptivní xenonové světlomety, mlhovky, LED světla pro denní svícení, asistent pro sjíždění ze svahu a pro rozjíždění do kopce, kožené čalounění sedadel s ventilovanými předními sedadly, vyhřívání první a druhé řady sedadel, zadní parkovací kameru a senzory, elektrické stahování oken, dvouzónovou automatickou klimatizaci s kontrolou kvality ovzduší a ionizérem a zadní manuální klimatizaci, tempomat, dešťový a světelný senzor, vyhřívání čelního skla pod stěrači nebo rádio s CD a MP3 přehrávačem a USB vstupem.

Hyundai Grand Santa Fe.



Připlatit si můžete jen za tři položky. Metalický lak vyjde na 19 900 korun, panoramatická střecha na 25 tisíc. Paket Executive za 54 000 korun pak přidává inteligentní parkovací poloautomatický systém, elektricky ovládané páté dveře a integrovanou navigaci.

Kompletní ceník najdete zde.

Elantra, Veloster a Genesis Coupé končí
Zahájení prodeje Grand Santa Fe však není jedinou novinkou v cenících českého zastoupení značky. Hyundai totiž současně z našeho trhu stáhl trojici modelů Elantra, Veloster a Genesis Coupé, kterým se v loňském roce příliš nedařilo.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů