Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Hyundai začal prodávat i20 Coupe. Stojí nejméně 365 tisíc

Naše téma
Redakce | 12.02.2015
další 3 fotky
Hyundai i20 Coupe. | foto: Hyundai
České zastoupení automobilky Hyundai uvedlo na trh třídveřovou verzi modelu i20. Novinka je k dispozici ve dvou úrovních výbavy s benzínovými motory o objemu 1,2 a 1,4 litru.
Od většího sourozence se i20 Coupe neliší jen atletičtější siluetou, ale má také upravenou šestiúhelníkovou masku chladiče, jiné jsou například i oba nárazníky.

Srovnání pětidveřového provedení Hyundai i20 se Škodou Fabia najdete zde.

Hyundai dále odlišil třídveřové i20 Coupe oranžovým odstínem karosérie (s názvem Tangerine), s nímž sladil rovněž některé prvky v interiéru. Na voze najdeme také 17palcová kola z lehké slitiny a nový zadní spoiler.

Hyundai i20 Coupe.


Novinka bude k dispozici s dvojicí zážehových motorů o objemu 1,2 nebo 1,4 litru, v průběhu roku dorazí ještě přeplňovaný litrový tříválec. Dvanáctistovka, spojená výhradně s pětistupňovou manuální převodovkou, nabídne výkon 84 koní (62 kW). Silnější jedna-čtyřka kombinovaná s šestistupňovou ručně řazenou převodovkou poskytuje 100 koňských sil (74 kW).

Slabší jednotka je k dostání pouze ve výbavě Sport Plus, která zahrnuje například šest airbagů, asistent pro rozjezd do kopce, upozornění na vyjetí vozu z jízdního pruhu, elektricky ovládaná přední okna, manuální klimatizaci, tempomat, centrální zamykání s dálkovým ovládáním, kůží potažený volant, zadní parkovací senzory či rádio s CD přehrávačem a USB vstupem. V této výbavě vůz stojí 364 990 korun.

Hyundai i20 Coupe.



Čtrnáctistovka se prodává jen ve výbavě Sport Style. Ta přidává třeba dešťový senzor, automatické světlomety, automatickou klimatizaci, vyhřívaná přední sedadla, vyhřívaný volant nebo samostmívací vnitřní zpětné zrcátko. Cena činí 399 990 Kč.

V obou případech lze připlácet jen za lak karoserie, bílá Polar White vyjde na 2900 korun, metalíza stojí 10 900 Kč.

Hyundai i20 Coupe.



Stejně jako pro všechny nové modely Hyundai prodávané v Evropě, platí i pro nový model i20 Coupe pětiletá komplexní záruka Hyundai.

Kompletní ceník najdete zde.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů