Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Hyundai uvedl na trh novou Sonatu, čeká od ní zlepšení prodeje

Naše téma
ČTK | 25.03.2014
dalších 8 fotek
Hyundai Sonata. | foto: Hyundai
Soul - Jihokorejská automobilka Hyundai Motor po pěti letech uvedla na domácí trh novou verzi sedanu Sonata. Výrobce si od vozu slibuje, že získá zpět podíly na trzích ve světě a zvrátí trend oslabování ziskovosti.
Hyundai, který je se sesterskou Kia Motors pátým největším výrobcem automobilů na světě, chce v letošním roce prodat 228 000 kusů nového modelu, z toho 165 000 v zahraničí. Pro příští rok plánuje zvýšení prodeje Sonaty na 338 000.

Loni v listopadu Hyundai uvedl, že po slabém výkonu v roce 2013 hodlá tento rok zvýšit prodej na americkém trhu o deset procent. Novou verzi Sonaty pro USA uvede automobilka příští měsíc autosalonu v New Yorku.

Hyundai chce do roku 2017 v Evropě uvést 20 nových nebo inovovaných modelů. Během 36 měsíců plánuje firma zvýšit prodej na sedm milionů vozů, uvedli zástupci společnosti na počátku března na autosalonu v Ženevě.

Hyundai v listopadu 2008 zahájil sériovou produkci osobních aut v Nošovicích na Frýdecko-Místecku. Kia spustila v prosinci 2007 sériovou výrobu osobních vozů u slovenské Žiliny.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů