Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Hyundai ukáže nový model Grand Santa Fe

Naše téma
Redakce | 28.02.2013
Hyundai Grand Santa Fe | foto: Hyundai
Ženeva - Na ženevský autosalon, který startuje už příští týden, připravil Hyundai premiéru modelu Grand Santa Fe – SUV segmentu E s prodlouženým rozvorem.
Nový automobil, který doplňuje generaci Santa Fe, staví na zkušenostech značky Hyundai v kategorii SUV. Model Grand Santa Fe byl vyvíjen hned od začátku společně se standardním modelem, aby uspokojil poptávku zákazníků po verzi s dlouhým rozvorem.

Grand Santa Fe byl poprvé vystaven v roce 2012 na autosalonu v New Yorku a od té doby probíhal vývoj speciální varianty pro Evropu.

Grand Santa Fe je oproti modelu Santa Fe vyšší (+10 mm), širší (+5 mm) a delší (+225 mm) díky prodlouženému rozvoru (+100 mm). Kromě toho nabízí také zavazadlový prostor s objemem 607 litrů, který je největší ve své třídě.

Novinka na evropském trhu se v mnoha ohledech odlišuje od designu nové generace Santa Fe, konkrétně nově tvarovanou maskou chladiče, mlhovými světlomety a předním nárazníkem i delší přepracovanou zadní částí vozu. Grand Santa Fe má speciální kola z lehké slitiny s průměrem ráfku 18" nebo 19".

Pohon obstarává vznětový motor „R" VGT o objemu 2,2 litru, který splňuje emisní normu Euro 5. Jednotka o výkonu 145 kW (197 k) spolupracuje s šestistupňovou samočinnou převodovkou a v kombinovaném cyklu EU produkuje emise 192 g CO2 na kilometr.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů