Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Hyundai se vrhl na umění po vzoru BMW

Naše téma
Jiří Švamberk | 23.03.2019
dalších 6 fotek
Umělecky ztvárněný Tucson je dílem německého umělce Andrease Preise | foto: Hyundai
Divize N se pustila do tzv. artových automobilů, kterými se proslavil mnichovský bavorák.
Divize N korejské automobilky Hyundai si ve světe automobilů postupem času vydobývá silnou reputaci. A to nejen v oblasti sportovně laděných modelů, kde už nějakou dobu své umění presentuje Albert Biermann, bývalý šéf BMW M.

Inspirace automobilkou BMW a její sportovní divizí je u Hyundai N více než zřejmá, ovšem nyní je „opisování“ korejské značky ještě evidentnější, když představila svůj první artový automobil v podobě nedávno představného modelu Tucson N Line.

Umělecky ztvárněný Tucson je dílem německého umělce Andrease Preise, který pracoval s „válečnými“ barvami Hyundai N, které na světových kolbištích hájí stroje i20 WRC či i30N TCR. Pomocí nich vznikla abstraktní koláž tvarů, které mají podle autora připomínat zatáčky, šikany, obrubníky a šachovnicové vlajky závodních okruhů. Nebo to byl alespoň záměr…

Umělecky ztvárněný Tucson je dílem německého umělce Andrease Preise


Na výsledek si udělejte názor sami, každopádně vypadá určitě zajímavěji, než běžné tucsony, na něž narazíte na silnicích.

Základem uměleckého projektu je vznětový Tucson v provedení N Line, který výrobce představil před několika dny. Od běžného modelu se liší především agresivně tvarovaným bodykitem a upraveným podvozkem. Později se k němu přidá také plnohodnotná verze N s motorem Hyundai i30 N.

 

 
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů