Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Hyundai opustí označovaní modelů písmenem "i". Vrátí se k běžným jménům

Naše téma
Redakce | 19.07.2016
Hyundai Tucson. | foto: Hyundai
Jihokorejská automobilka Hyundai před několika lety zavedla pojmenování svých modelů kombinací písmene "i" a čísla. V blízké budoucnosti tento způsob zřejmě zase opustí.
Aktuální systém pojmenování je poměrně jednoduchý: písmenko "i" na začátku, v případě crossoverů a SUV následované písmenem "x", a číslo naznačují velikost vozu. Městský Hyundai i10 je tedy nejmenší model v nabídce, i40 pak aktuálně největší.

Tento způsob se však zřejmě nesetkal s odezvou, jakou si automobilka představovala. Šéf australského zastoupení značky tak prozradil, že se vrátí klasická jména. Stane se tak zřejmě i v Evropě.

Leccos ostatně napověděl už příjezd nového SUV Tucson, které už nepřevzalo označení předchůdce, tedy ix35. 

Výjimkou však zřejmě bude model i30, zástupce nižší střední třídy, který si zvlášť v Evropě vybudoval slušnou pověst právě s "íčkem" v názvu. Měnit jej by mohl být zbytečný hazard. Nová generace, v pořadí už třetí, která se představí zřejmě na říjnovém autosalonu v Paříži, tak pravděpodobně ponese osvědčené jméno i30.

V případě nástupce i40, sedanu a kombi střední třídy, se však už o novém pojmenování hovoří. Přímo se nabízí staronové označení Sonata, které Hyundai nadále využívá ve Spojených státech.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů