Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Vodíkové auto je bezpečné: Hyundai Nexo má 5 hvězdiček v testech Euro NCAP

Naše téma
Jiří Švamberk | 24.10.2018
dalších 51 fotek
foto: Euro NCAP
Jedná se o první vůz poháněný vodíkovými palivovými články, který po absolvování nárazových testů dosáhl na nejvyšší možné hodnocení
Velké SUV od korejské automobilky Hyundai se stalo vůbec prvním vozem FCEV, které se těmto náročným nárazovým testům podrobilo. Hodnocení 94 % v oblasti ochrany posádky je v této kategorii doslova průlomovým, protože boří pochybnosti nad bezpečností vodíkových automobilů.

Podle zástupců Euro NCAP Nexo obstálo zejména asistenčními systémy, z nichž vyzdvihli především systém nouzového brždění v případě krizové situace, jenž odkáže promptně reagovat i na chodce a cyklisty.

Pokud Nexo dáme do kontextu s ostatními letos testovanými vozy, s 94 % získaných bodů zaostává jen mírně za letošním „šampionem“ Volvem XC40.

Pět hvězdiček je tak nějak standardem mezi novými vozy, ovšem nikoliv pravidlem. Například MPV trojčata Peugeot Rifter, Citroën Berlingo a Opel Combo získala pouze čtyři, a to především kvůli tomu, že nenabízí tak vysokou ochranu okolním účastníkům provozu.

S novým postupem testování, který začíná zohledňovat také úroveň nabízených asistenčních systémů, lze očekávat, že 5 hvězdiček na nějakou dobu nebude automatickým standardem pro většinu nových automobilů.  

Hyundai Nexo si můžete prohlédnout v naší rozsáhlé galerii.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů