Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Hyundai neuhlídal svoje nové malé SUV. Takhle vypadá Kona

Naše téma
Daniel Fuglevič | 10.05.2017
Uniklé fotografie nového Hyundaie Kona. | foto: autoweek.nl
I když se Hyundai snaží svoje nové SUV Kona odhalovat postupně, už teď si očekávanou novinku můžeme prohlédnout celou. Někomu se totiž podařilo dokončený vůz nafotit při natáčení reklamy v Portugalsku. A jak se dalo předpokládat, novinka nabídne vážně nezvyklý design.
Kvalita pořízených fotografií není na kdovíjaké úrovni, každopádně nám ale snímky prozrazují celkové tvary a design crossoveru, který chce konkurovat například Nissanu Juke, Renaultu Captur či Opelu Mokka X.

Už z dřívějších oficiálních ilustrací bylo zřejmé, že Kona nabídne zcela nové designové prvky, které jsme dosud na vozech korejské značky neviděli.

Přední maska tedy sice dostala mřížku chladiče, jakou známe už z posledního modelu i30, zato ale uvádí nové úzké světlomety, které doplňuje další dvojice světlometů mnohem níže na nárazníku.

Ty jsou navíc zabudovány do částí plastových blatníků, které se táhnou až do přední části vozu. Další skupinu světel pak lze zřejmě vidět i úplně dole pod mřížkou chladiče.

Zadní část vozu si také hraje se světlomety. Havní lampy jsou umístěny klasicky v oblasti pátých dveří, přičemž další svítilny lze vidět níže v části zadního nárazníku, do něhož opět zasahují plastové blatníky.

Technikou bude Kona vyházet z platformy hatchbacku i20 a nabídne řadu existujících motorů z modelu i30. V rámci motorizací lze tudíž očekávat přeplňované benzinové tříválce či čtyřválce a rozhodně také naftové jednotky o objemu 1,6 litru.

Oficiálně se má Hyundai Kona představit v červnu. Do prodeje zamíří už na podzim.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů