Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Hyundai má s novou luxusní značkou velké plány. Takhle bude vypadat vlaková loď

Naše téma
Redakce | 10.11.2015
Genesis G90. | foto: Hyundai
Je to jen několik dnů, co jihokorejská automobilka Hyundai oznámila vytvoření samostatné značky Genesis pro luxusní vozy. Nyní se automobilka chlubí prvními ilustracemi chystané vlajkové lodi s označením G90.
Novinka už tedy neponese jméno ani logo automobilky Hyundai, bude se jmenovat prostě Genesis G90. Hyundai si označení nové samostatné divize Genesis "půjčil" od svého luxusní sedanu, který se brzy přejmenuje na Genesis G80.

Sedan G90 bude o něco větší, má totiž nahradit model Equus. Půjde tak o novou konkurenci tradičních limuzín typu BMW řady 7, Mercedes-Benz třídy S či Audi A8. Ve Spojených státech bude soupeřit také s Lexusy a vozy značky Infiniti.

Genesis G90.


První ilustrace naznačují, že design navazuje na již zmíněný Hyundai Genesis. Vůz tak zaujme například výraznou maskou chladiče či poměrně ostrými liniemi a dravým postojem.

Genesis G90 by se měl začít prodávat už příští měsíc, nejprve zamíří k zákazníkům v domovské Jižní Koreji, následně poputuje i na severoamerický trh. Cesta do Evropy potrvá déle, výrobce totiž chce na starém kontinentu nabídnout kompletní modelovou řadu.

Genesis G90.


Tu by v roce 2020 mělo tvořit celkem šest aut. Kromě už jmenovaných limuzín G90 a G80 půjde o ještě menší sedan G70, dále o jedno kupé a také o dvojici SUV - v prvním případě má jít o kompaktní crossover, v tom druhém o velké a "skutečné" SUV.

Hyundai doufá, že nová značka Genesis podpoří její zisky a posílí její pozici na rychle rostoucím trhu s luxusními automobily.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů