Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Hyundai má další SUV. Model Bayon je z nich nejmenší

Naše téma
Radek Pecák | 02.03.2021
dalších 10 fotek
Hyundai Bayon | foto: Hyundai
Zcela nový model v nabídce korejské značky vychází technicky z nejnovější generace hatchbacku i20.
Přesně 418 centimetrů na délku a 150 centimetrů na výšku měří nový crossover, který právě představila značka Hyundai. Vůz, který má být na míru určený evropským zákazníkům, má originálně řešenou příď a poměrně členitou záď.

Na základní sadu snímků se podívejte do naší fotogalerie.

V ní se ukrývá zavazadlový prostor s objemem 411 litrů, což je již poměrně solidní hodnota. Zajímavostí, podle informací ze zveřejněné tiskové zprávy automobilky, je inteleligentní kryt. Ten má zabránit nenechavým očím v pohledu na převážené věci vždy. Nezáleží tedy na tom, v jaké poloze jsou opěradla zadních sedaček.

Interiér se od toho, který designéři vymysleli pro i20, v podstatě neliší. Dominuje mu centrální displej multimediálního systému s úhlopříčkou až deset a čtvrt palce. Stejně velký pak může být digitální přístrojový štít.

Pod kapotou vozu, který bude mít pochopitelně vždy poháněna pouze přední kola, se budou nacházet výhradně zážehové agregáty. Základní motorizací se stane atmosféricky plněná dvanáctistovka s výkonem 84 koní.

Náročnější zákazníci budou moci zvolit litrový přeplňovaný tříválec naladěný buď na 100 nebo 120 koní. Pohonné jednotky můžou spolupracovat buď s pětistupňovou manuální (v případě nejlevnějšího motoru), nebo šestistupňovou manuální, případně sedmistupňovou dvouspojkovou automatickou převodovkou.

Nejsilnější verze může zrychlit z klidu na stokilometrovou rychlost v čase 10,4 sekundy a rozjet se až na 185 kilometrů v hodině.

Ve výbavě může být například adaptivní tempomat spolupracující s navigací, systém upozorňující na nebezpečí při couvání a řada jiných.

Ceny zatím stanoveny nebyly. Prodej má být zahájen v průběhu několika příštích měsíců.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů