Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Hyundai láká na nový Ioniq, první vůz na světě se třemi alternativními pohony

Naše téma
Redakce | 08.12.2015
Hyundai Ioniq. | foto: Hyundai
Automobilka Hyundai se pochlubila prvním obrázkem nového modelu Ioniq. Půjde o zajímavé auto. Má být totiž prvním vozem na světě, který bude nabízen hned se třemi alternativními pohonnými ústrojími, u nichž hlavní roli hraje elektřina.
Hyundai Ioniq dorazí jako elektromobil, dále jako klasický hybrid a také jako plug-in hybrid, jehož baterie půjdou dobíjet z elektrické sítě. S klasickým pohonem využívajícím k pohybu pouze spalovací motor se v tomto případě nepočítá.

Auto stojí na nové platformě, kterou bude sdílet s novým modelem Niro od sesterské automobilky Kia. Podrobnosti o technice zatím chybí, výrobce prozradil jen přítomnost vysokokapacitních lithium-iontových baterií a u hybridní verze spalovací motor fungující jako generátor elektřiny.

Tajemstvím dosud zůstává i design. První obrázek ukazuje jen profil auta, který připomíná liftback. Vpředu jistě najdeme výraznou masku chladiče, jak je pro automobily značky Hyundai v poslední době typické.

Dřívější zprávy také hovořily o poměrně luxusním pojetí interiéru s velkou obrazovkou multimediálního systému.

Hyundai Ioniq.


Premiéra nového Hyundai Ioniq se uskuteční v lednu příštího roku, v březnu se vůz ukáže na autosalonu v Ženevě. A do konce roku 2016 by se měl v Evropě také začít prodávat.

Jihokorejská automobilka pak postupně na trh pošle i další elektrické a hybridní modely, do roku 2020 by jich mělo být až 22. 
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů