Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Hyundai investuje do roku 2018 celkem 64 miliard eur a chystá obměnu motorů

Naše téma
ČTK | 11.03.2015
Hyundai Tucson. | foto: Hyundai
Automobilová skupina Hyundai Motor Group investuje do roku 2018 celkem 64 miliard eur (asi 1,76 bilionu korun). Velká část z této sumy, 25 miliard eur (asi 686,4 miliardy korun) půjde do vývoje. V příštích pěti letech totiž výrobce obmění 70 procent motorů.
Skupina plánuje do roku 2020 celosvětově snížit emise oxidu uhličitého o 25 procent. V Ženevě automobilka představila dva nové hybridní koncepty, které vycházejí z nového SUV jménem Tucson.

Představení modelu Hyundai Tucson najdete zde.

První hybrid používá lithium-iontový akumulátor s napětím 48 voltů a elektromotor s výkonem 14 koní. Elektromotor pomáhá spalovací jednotce k větší efektivitě.

V druhém případě jde o plug-in hybrid s možností vnějšího nabíjení, který ujede více než 50 kilometrů v režimu čistě elektrického pohonu.

Jeho lithium-polymerový akumulátor se nabije za 2,5 hodiny. Použitý elektromotor má výkon 68 koní, který podporuje vznětový motor se zdvihovým objemem 1,7 litru s výkonem 115 koní.

Nový Tucson nahradí model ix35 a vyrábět se bude stejně jako předchůdce v Nošovicích. Ze stejného závodu bude vyjíždět i modernizovaný kompaktní velkoprostorový vůz ix20, který měl v Ženevě rovněž premiéru. Tucson se začne v Evropě prodávat v druhé polovině roku, výroba ix20 začne v květnu.

Nový Tucson bude pro evropský prodej značky Hyundai velmi důležitý. Hyundai Motor dodal evropským zákazníkům již více než jeden milion vozů SUV. Vozy v segmentu C-SUV tvořily celých 22 procent evropského odbytu Hyundai.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů