Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Hyundai Intrado jezdí na vodík. Koncept míří ženevský autosalon

Naše téma
Redakce | 13.12.2013
Koncept Hyundai Intrado. | foto: Hyundai
Rüsselsheim/Praha - Hyundai představí na březnovém ženevském autosalonu nový koncepční vůz Intrado. Kromě netradičního designu je studie zajímavá použitými technologiemi a pohonným ústrojím s palivovými články na vodík.
Jde přitom o jeho novou generaci, která má být menší a lehčí než dosavadní palivové články, pohánějící sériově vyráběné vozy Hyundai ix35 Fuel Cell.

Název Intrado pochází z označení pro spodní stranu křídla letadla, která vytváří vztlak, jenž umožňuje letadlu vzlétnout. A právě letectvím a leteckým průmyslem se Hyundai při stavbě konceptu inspiroval. Automobilka prý použila pokročilé materiály, zbavila se nadbytečné hmotnosti a využila revoluční spojovací technologie. V čem přesně je tato technologie revoluční, zatím výrobce neprozradil. Má však údajně potenciál změnit konstrukci automobilů budoucnosti.

Koncept Hyundai Intrado.


Intrado bude prvním koncepčním vozem Hyundai, jehož vzhled vychází z nové generace designérského stylu založeném na fluidních tvarech. Největší podíl na vzniku studie mají zaměstnanci Evropského výzkumného a vývojového střediska Hyundai Motor v německém Rüsselsheimu, jak je patrné z jeho kódového označení HED-9 (Hyundai Europe Design).
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů