Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Hyundai Inster na prvních fotkách. Levný vůz z Koreje bude pro Evropu elektrický

Naše téma
Dominik Valášek | 11.06.2024
další 3 fotky
První snímky Hyundai Inster | foto: Se svolením Hyundai
Už pár let je výhradně na trhu v Jižní Koreji k mání maličký vůz Hyundai Casper. Jde o poměrně vtipně vypadající SUV segmentu A, které má za cíl kombinovat maximální praktičnost s minimální cenou. Nyní je oficiálně potvrzeno, že vůz z jihokorejského trhu zamíří i do Evropy, ponese zde ale jiné jméno a bude výhradně na elektřinu.
Seznamte se s Hyundai Inster. Vůz je na prvních tiskových fotografiích zatím zahalen rouškou tmy, ovšem jeho základní vzhled není žádným tajemstvím vzhledem k tomu, že bude vycházet ze zmiňovaného Caspera – jeho snímek si můžete prohlédnout zde:

Hyundai Casper, zdroj: Se svolením Hyundai


Přesto ovšem ryze elektrický Inster ponese některé změněné prvky – bude mít třeba jinak uspořádaná světla s kruhovým denním svícením, rozděleným do čtyř segmentů a nad nimi oranžové směrovky.

Název Inster je potom spojením slov „intimate“ (důvěrný, blízký) a „innovative“ (inovativní) s názvem Casper. V Jižní Koreji půjde vůz do prodeje jako Casper Electric.

Velmi slušný dojezd
Zatím nejsou známé žádné technické podrobnosti, ovšem Hyundaivytáhl na světlo alespoň jeden zásadní parametr – dojezd. Předběžný dojezd Insteru podle cyklu WLTP má činit až 355 kilometrů na nabití, což není vůbec málo u vozu, který je určen primárně do města, a který má být podle všech předpokladů velmi levný (na poměry elektrických aut).

Finální představení s odhalením všech zásadních informací proběhne ještě koncem tohoto měsíce na mezinárodním autosalonu v jihokorejském Pusanu.

Předpokládáme potom, že se novinka dostane na náš trh někdy v příštím roce a je velkou otázku, jakou nastaví Hyundai cenovku. Potenciální nejbližší konkurent je jasně dán a jde oDacii Spring.

Inster, stejně jako Spring, je také elektrické auto postavené na platformě levného SUV pro asijský trh, přičemž cílem je dostat na evropský trh elektromobil za co možná nejnižší cenu. Dacia Spring je aktuálně k mání za 419 900 a jde o nejlevnější elektromobil na našem trhu. Je otázkou, nakolik se Hyundai této metě přiblíží, případně zda bude levnější.
Hodnocení článku
5.0 z 5 (100%)
Hodnoceno: 2x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů