Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Hyundai HCD-14 Genesis se ukázal v Detroitu

Naše téma
Redakce | 17.01.2013
Hyundai HCD-14 Genesis | foto: Hyundai
Detroit - Automobilka Hyundai Motor představila na mezinárodním autosalonu NAIAS v Detroitu koncept HCD-14 Genesis.
„Modely Hyundai Genesis a Equus jsou nyní považovány za vážné konkurenty na globálním trhu luxusních vozů. Náš nejnovější koncepční vůz dále umocní image Hyundai, jako prémiové značky," řekl Tak Uk Im, Vice President společnosti Hyundai Motor Company. 

V roce 2012 vzrostl v meziročním srovnání prodej luxusních modelů Hyundai, jako je Genesis a Equus, na trzích mimo Koreu, o 24 procent. 

Koncept HCD-14 Genesis zaujme svým designem a povrchovou úpravou připomínající kapalný kov. Kabina je posunuta dozadu, karoserie má krátké převisy, velká kola vyplňují podběhy a výrazně se zužující pás bočních oken navazuje na krátkou záď. 

„HCD-14 Genesis má na silnici vzhled prémiového sportovního čtyřdveřového kupé," řekl Christopher Chapman, šéfdesignér studia Hyundai Design North America. 

Koncept HCD-14 Genesis je poháněn motorem Hyundai Tau® V8 se zdvihovým objemem 5,0 litru, který je vybaven přímým vstřikováním a plynule proměnným časováním sacích a výfukových ventilů D-CVVT (Dual Continuously Variable Valve Timing).
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů