Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

V Nošovicích chystají nejrychlejší "české" auto. Tucson N bude mít 340 koní

Naše téma
Jan Markovič | 03.02.2019
dalších 27 fotek
Hyundai v příštích letech ukáže hned několik modelů N | foto: Hyundai
Konstruktéři Hyundai vyvíjejí SUV, které dokáže zatopit vozům jako jsou Ateca Cupra nebo Audi SQ5.
Korejská automobilka sklízí úspěch se svým rychlým modelem i30 N. I proto, že recenze nešetří chválou, je nyní ve hře řada dalších ostrých modelů. Počítá se i s tím, že se bude vyrábět top verze nošovického SUV Hyundai Tucson. Auto by mělo dosahovat výkonu 340 koní a zvládat zrychlit z nuly na 100 km/h za méně než 6 sekund. Informoval o tom britský magazín Auto Express.

To ale není všechno. Podle nejmenovaného zdroje, který magazín označil jako osobu z automobilky, bude Hyundai Tucson N vrcholným vozem značky do doby, než přijede ještě rychlejší a zajímavější model. Mělo by jít o úplně nové auto, nikoliv jen rychlou variantu některého ze stávajících.

„Bude to velké. To, co se stane s příchodem tohoto modelu, zatopí všem v dané kategorii,“ citoval Auto Express nejmenovaný zdroj. Podle zákulisních informací Hyundai pro toto auto vyvíjí speciální převodovku a také systém pohonu všech kol. Zatím ani není zřejmé, na jaké platformě bude stát a kdy se objeví na silnici.

Aby se ale čekání zkrátilo, bude Hyundai nabídku svých N modelů postupně rozšiřovat. Na začátku roku 2020 se má objevit i20 N. Ten by se mohl postavit do souboje s malými ostrými hatchbacky jako jsou Volkswagen Polo GTI nebo Ford Fiesta ST. Do vínku dostane výkon 250 koní.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů