Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Reakce na vesmírnou misi Tesly: Superb na Marsu a angličák ve vesmíru

Naše téma
Dominik Valášek | 01.03.2018
Malá Tesla od Hot Wheels, unášená na balónu. | foto: YouTube / Donut Media
Vyslání elektromobilu Tesla Roadster do vesmíru vzbudilo bouřlivé reakce na všech frontách a samozřejmě se objevily i různé „parodie“, z nichž jedna přišla dokonce od oficiálního zastoupení francouzské Škody. Pojďme se podívat na Superb na Marsu, nebo na angličák, poslaný do stratosféry.
Druhá Tesla poslaná do vesmíru
První z parodujících videí má na svědomí parta stojící za YouTube kanálem Donut Media. Těm úspěch Elona Muska imponoval natolik, že si usmysleli, že totéž vyzkouší také. Jen v o něco menším a samozřejmě i levnějším provedení.

Na jednoduché konstrukci ze dřeva se proto objevila GoPro kamera, malá Tesla Roadster od Hot Wheels a samozřejmě i GPS lokátor, to aby se dala celá sestava ještě někdy najít. Místo supervýkonných raket potom pánové zvolili o trochu jednodušší druh pohonu, spočívající v malém balónu.

Asi není žádným velkým překvapením, že se výlet do vesmíru ve výsledku nekonal. I tak ale malá Tesla zdolala pozoruhodný kus cesty. Dětské auto na dřevěné konstrukci se nechalo unášet proudem vzduchu a k zemi zamířilo až po 400 kilometrech. Osazenstvo Donut Media se samozřejmě vydalo za svým výtvorem, ovšem samotné auto se najít nepodařilo. Jak ukazuje záběr z nalezené kamery, autíčko bylo po cestě uraženo kdesi o skálu.

Superb na Marsu
Druhé a ještě lepší video vzniklo pod taktovkou francouzského zastoupení Škodovky. Tentokrát kosmonaut Starman v bílé kombinéze nenasedl do Tesly, ale do podobně červeného Superbu. Za doprovodu pasující hudby se potom odvážlivec vydal na Mars, kam skutečně dojel a dokonce se pozdravil s místními „Marťany“.

Bohužel se ovšem nejednalo tak úplně o rudou planetu, ale o malé městečko Mars v srdci Francie. I to se ovšem počítá, takže vlastně proč ne.

Vůbec nejlepší je na videu od Škody ona autentičnost, se kterou je natočeno. Záběry kamer, hudba, ale i infografika běžící na obrazovce, to vše věrně kopíruje misi SpaceX do vesmíru. Vůbec nejvýmluvnější je ovšem nápis „Don’t Panic, Elon!“, svítící na displeji navigace.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů