Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Honda zřejmě "umravní" model Civic. Naznačují to uniklé patentové obrázky

Naše téma
Radek Pecák | 02.10.2020
dalších 7 fotek
Uniklé patentové obrázky | foto: CivicXI.com
Současná Honda Civic v klasickém provedení vypadá zejména při pohledu na zadní partie téměř jako sportovní verze TypeR. To by se ale s příchodem nastávající generace mělo změnit.
Obrázky, které jsou s velkou pravděpodobností předobrazem podoby chystané nové generace vozu Honda Civic, zveřejnil portál CivicXI.com. Vůz se dostane na trh za dva roky a v tuto chvíli již nepochybně vedení této japonské značky rozhodlo o designu.

Z uniklých patentových nákresů je zřejmé, že nastane odklon od nynějšího agresivního a hodně sportovního vzhledu. (Podobu posledních tří generací si můžete osvěžit při prohlížení naší fotogalerie.) Například hlavní světlomety mají více klasický vzhled, maska chladiče pak je o dost užší než u současně prodávaného vozu.

Vzadu sice zůstal zachován motiv propojení zadních svítilen, ale už se tak děje výhradně světelnou lištu a ne pomocí spojleru jako nyní. Navíc zmizí používaný motiv bumerangu.

Karosérie bude v porovnání s nynějším Civicem delší a širší, a tudíž prostornější. Mezi pohonnými jednotkami se zcela jistě objeví hybridní ústrojí. Elektromotor (a možná ne pouze jeden) se objeví také pod kapotou nového TypeR. V interiéru by neměla nastat nějaká zásadní "displejová" revoluce. Tudíž se počítá se zachováním fyzických tlačítek pro nejdůležitější funkce.

Vůz se bude nabízet opět ve verzích sedan a hatchback. S karosářským provedením kombi se nepočítá.

V Evropě je pro Hondu Civic jeden z nejdůležitějších konkurentů Škoda Octavia. Historie modelu Civic se píše už bezmála padesát let. Padesátiny oslaví právě v roce 2022, kdy se má představit již 11. generace.

V České republice se z hlediska počtu prodaných kusů ve statistice Svazu dovozců automobilů řadí Honda Civic k průměrně úspěšným vozům kategorie nižší střední třída. Za prvních osm měsíců letošního roku se jich prodalo 170, což stačí na 18. pozici z celkových třiceti.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů