Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Honda v Ženevě odhalí produkční Civic Type R. Pojede prý až 270 km/h

Naše téma
Redakce | 12.02.2015
Honda Civic Type R. | foto: Honda
Dlouhé čekání na novou Hondu Civic Type R se konečně blíží ke konci. Produkční verze ostrého japonského hatchbacku se představí na začátku března v Ženevě. Ještě předtím ale výrobce nabízí několik dalších informací.
Jedna z nich se týká jízdních výkonů. Z dřívějších zpráv víme, že Civic Type R bude pohánět přeplňovaný dvoulitr z nové řady motorů VTEC Turbo s výkonem přes 280 koní, nyní Honda přidává údaj o maximální rychlosti: novinka prý zvládne 270 km/h, což je nejvyšší hodnota mezi podobnými hatchbacky s pohonem přední nápravy.

Chlazení motoru mají na starost zvětšené mřížky v předním nárazníku a průduchy kolem předních kol.

Honda Civic Type R.


Aby byl vůz i ve vysokých rychlostech stabilní, vyhrál si výrobce s jeho aerodynamikou. Téměř hladký podvozek pomáhá proudění vzduchu pod vozem a v kombinaci se zadním difuzorem optimalizuje přítlak. Auto k silnici "lepí" také funkční zadní křídlo.

Proudění vzduchu rovněž optimalizují přední spoiler a hluboké boční prahy, zatímco přední nárazník má specifický tvar, který eliminuje vzdušné turbulence okolo předních kol a snižuje odpor vzduchu.

Honda Civic Type R.


Civic Type R stojí na devatenáctipalcových kolech, která byla navržena speciálně pro tento model. Za nimi najdeme taktéž "zakázkové" brzdy Brembo. Čtyřpístové třmeny kotoučových brzd na přední nápravě vyvíjejí brzdnou sílu na vrtané kotouče s průměrem 350 milimetrů. 

Honda rychlou novinku odhalí 3. března, sériová verze se poprvé ukáže v závodní bílé barvě. Kromě Civiku Type R japonská automobilka do Ženevy přiveze také hybridní supersport NSX.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů