Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Honda už vyrobila 100 milionů aut. Stačilo jí 53 let

Naše téma
Dominik Valášek | 24.12.2016
dalších 6 fotek
Honda
Za relativně krátkou dobu překročila Honda jeden významný milník. Z bran 34 továren po celém světě vyjelo již přes 100 milionů automobilů.
Na rozdíl od mnoha dalších evropských, amerických nebo japonských automobilek, píše se historie aut od Hondy jen relativně krátkou dobu. Značka byla sice založena těsně po druhé světové válce v roce 1948, ale svoje první auto vyrobila až v roce 1963.

Jednalo se tehdy o malý náklaďák s názvem T360, určený pro domácí japonský trh.

Netrvalo dlouho a Honda expandovala výrobu za hranice. Produkce součástek pro některé modely začala v Číně a celá auta se začala montovat v Malajsii. Již v roce 1978 překročila produkce první milion kusů a to byl teprve začátek.

Následovalo první otevření továrny v USA v roce 1982 a otevření důležité továrny v britském Swindonu v roce 1985. Právě ze Swindonu vyjíždí model Civic – jedno z nejdůležitějších aut Hondy.

Jak raketovým tempem značka roste, lze ilustrovat na době, za kterou se vyrobilo prvních 50 milionů a druhých 50 milionů.

Zatímco první padesátka trvala Hondě 40 let a byla oznámena v roce 2003, stomiliontým autem se pochlubila japonská značka o pouhých 13 let později.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů