Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Honda uvádí tři různé systémy SPORT HYBRID

Naše téma
Redakce | 23.11.2012
Honda Civic WTCC | foto: Honda
Tokio - Inteligentní sportovní hybridní systém se dvěma spojkami je schopen přizpůsobit se charakteristikám různých vozidel.
Nový hybridní systém je nejnovějším přírůstkem řady hnacích ústrojí nové generace Earth Dreams Technology.

Jednomotorový inteligentní dvouspojkový systém
Kromě velmi nízké spotřeby paliva systém nabízí SPORT HYBRID Intelligent Dual Clutch Drive mimořádné potěšení z jízdy díky akceleraci, která je výraznější než u stávajících modelů.

Tato hnací jednotka kombinuje nově vyvinutý 1,5litrový řadový čtyřválcový motor s Atkinsonovým oběhem a sedmistupňovou převodovku se zabudovaným výkonným elektromotorem a s lithium-iontovou baterií, jež oproti konvenčním jednomotorovým hybridním systémům snižuje spotřebu paliva o více než 30 %.

Dvoumotorový inteligentní multimodální pohon/Plug-in systém
Díky použití úsporných a zároveň výkonných elektromotorů jsou vozy vybavené pohonem Two-motor SPORT HYBRID Intelligent Multi Mode Drive / Plug-in schopné dosáhnout dynamické akcelerace srovnatelné s elektromobily a zároveň velmi nízké spotřeby paliva.

Tento hybridní systém se vyznačuje nízkou spotřebou paliva, a to díky kombinaci nově vyvinutého motoru určeného pro hybridní vozidla, elektronicky řízené převodovky CVT spojené se dvěma zabudovanými elektromotory a vybavené uzavírací spojkou měniče momentu, lithium-iontovou baterií a optimálním přepínáním jízdního režimu mezi třemi různými programy v závislosti na aktuální situaci. T

Třímotorový systém SPORT HYBRID SH-AWD®
Kombinace motoru V6 a tohoto výkonného třímotorového systému SPORT HYBRID Super Handling - All Wheel Drive umožňuje dosažení akcelerace srovnatelné s vozy vybavenými motorem V8, přičemž spotřeba paliva je nižší než u řadového čtyřválcového motoru.

Nový 3,5litrový motor V6 s přímým vstřikováním paliva je umístěn na přídi vozidla a je spojen s nově vyvinutou sedmistupňovou dvouspojkovou převodovkou se zabudovaným elektromotorem. Technologie využívá dva elektromotory na zadní nápravě, které regulují přenos točivého momentu na pravé a levé zadní kolo.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů