Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Honda ukázala nové CR-V. Láká na robustní vzhled i prostornější a hezčí interiér

Naše téma
Redakce | 13.10.2016
dalších 5 fotek
Honda CR-V. | foto: Honda
CR-V je nejdůležitějším modelem automobilky Honda. Nejenže jde o její neprodávanější auto, ale také dlouhodobě patří mezi tři nejoblíbenější SUV planety. Brzy tento vůz dorazí v páté generaci.
Prohlédnout si ji můžeme už nyní. Zatím jde sice o verzi určenou pro severoamerický trh, evropské provedení by se ale němelo příliš lišit. Aktuální čtvrtá generace se v Evropě prodává od konce roku 2012.

Mezigenerační proměna je skutečně výrazná, nové CR-V vypadá robustněji - zejména díky mohutným zadním partiím a svalnatým zadním blatníkům. Novinka pochopitelně také adoptovala aktuální designový směr Hondy, který se má projevit agresivnějším vzhledem, přitom si ale ponechala některé prvky typické pro tento model.

Prostornost má být na špici
Jde například o vertikálně uspořádáné zadní světlomety - i když v tomto případě už jen částečné, ve srovnání s předchůdci už je totiž znát i pozornost k horizontálnímu členění.

Honda CR-V.


Také v kabině najdeme povědomé uspořádání: i pátá generace dostala palubní desku s mohutnou středovou částí, na kterou plynule navazuje panel s voličem převodovky. Ten je díky tomu výš a lépe po ruce.

Jinak je ale interiér úplně nový, na pohled modernější i hodnotnější. Hezky vypadá také umístění a zapracování 7palcového dotykového displeje multimediálního systému. Honda mimochodem slibuje široké možnosti konektivity, připojení k internetu i propojení systému s chytrými telefony. Vůz dorazí také s řadou bezpečnostních asistentů.

Kromě toho výrobce láká na prostorný interiér, který prý nabídne více místa než předchůdce. Nové CR-V se prý dokonce v oblasti vnitřního prostoru zařadí na vrchol mezi kompaktními SUV. Přesné hodnoty a údaje o rozměrech (i těch vnějších) ale zatím neznáme.

Honda CR-V.


I když Honda zatím ukázala pouze model pro severoamerický trh, o nabídce motorizací pro Evropu není třeba dlouze spekulovat. Novinka jistě dostane přeplňovanou zážehovou patnáctistovku o výkonu 182 koní a 1,6litrový turbodiesel.

Nafťák určitě bude k dispozici ve dvou verzích - slabší s jedním turbem bude pro variantu s pohonem předních, dvakrát přeplňovaná výkonnější jednotka se bude vázat ke čtyřkolce.

Termín uvedení v Evropy zatím neznáme
Pravděpodobné je nasazení také nového benzinového litrového tříválce.

Standardem jistě bude šestistupňový manuál, Honda ale zájemcům k benzinovým agregátům nabídne alternativně bezestupňovou převodovku CVT a k turbodieselu 9stupňovou automatickou převodovku.

Honda CR-V.


Nová Honda CR-V se veřejnosti poprvé ukáže příští měsíc na autosalonu v Los Angeles, do prodeje zamíří v letošní zimě. To ale platí pro Severní Ameriku, termín uvedení v Evropě zatím neznáme.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů