Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Honda si zaregistrovala jméno „Honda e“. Plánuje vlastní řadu elektromobilů?

Naše téma
Jiří Švamberk | 20.02.2019
Honda Sports EV Concept | foto: Honda
Dočkáme se elektrického Civicu?
Honda včera oficiálně oznámila, že do roku 2021 uzavře výrobní závod v britském Swindonu, kde se vyrábělo několik pro Evropu důležitých modelů, například Civic či CR-V. V důsledku toho přijde o práci na 3500 zaměstnanců. Oficiálním zdůvodněním je odklon zákazníků od vznětových motorů a snaha automobilky Honda přeorientovat se na elektromobilitu.

Přestože zpočátku mohly tyto důvody znít poněkud podezřele, zejména ve stínu tvrdého Brexitu, zdá se, že Honda skutečně nemlží. Nedávno si totiž nechala v Evropské unii a Švýcarsku zaregistrovat název „Honda e“ v kategorii automobilů.

Honda Urban EV Concept


Zdá se tedy, že Honda skutečně připravuje podobnou značku, jako například BMW i, pod kterou by nabízela elektromobilní vozy. Případně by ještě mohlo jít o název pro jeden konkrétní model. Nicméně sázíme spíše na elektrickou divizi, jelikož mnoho ostatních hráčů v automobilovém průmyslu své značky již má (Audi e-tron, BMW i, Mercedes-Benz EQ).

Honda sice elektrický boom poněkud zaspala, ovšem na mimoevropských trzích slaví úspěchy s modelem Clarity PHEV, takže je jen otázkou času, kdy elektrifikaci rozjede na 100 %. A s ohledem na nedávné změny ve Velké Británii a plánované představení malého městského elektromobilu Urban EV to vypadá, že onen čas nadešel.

Honda Clarity PHEV (2019)
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů