Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Honda se chlubí milionem prodaných hybridů

Naše téma
Redakce | 18.10.2012
dalších 11 fotek
Honda Insight | foto: Honda
Tokio /FOTOGALERIE/ - Společnost Honda Motor Co., Ltd. oznámila, že souhrnný celosvětový prodej hybridních vozidel překročil na konci září 2012 hodnotu 1 miliónu kusů.
Tohoto historického milníku bylo dosaženo 12 let a 11 měsíců od zahájení prodeje první generace modelu Insight v Japonsku v listopadu roku 1999. Tento model tehdy dosahoval spotřeby 35 km/litr paliva (2,85 l/100 km).

Díky unikátním vlastnostem lehkého a kompaktního hybridního systému Honda IMA (Integrated Motor Assist) značka postupně rozšiřovala nabídku svých hybridních modelů a v současnosti jich v přibližně 50 zemích na celém světě prodává hned osm.

Letos v květnu zahájila Honda výrobu hybridních modelů v regionech mimo Japonsko – po spuštění výroby modelu Acura ILX Hybrid v USA následovalo v červnu zahájení výroby modelu Jazz Hybrid v Thajsku.

Kromě toho Honda plánuje zahájit ještě v průběhu roku 2012 výrobu modelu Jazz Hybrid v Malajsii, aby byla zajištěna rychlost a dostupnost dodávek pro zákazníky v Asii, kde se do budoucna očekává nárůst zájmu o úsporná vozidla. Díky krátké dopravní vzdálenosti se zároveň sníží celkové emise CO2.

Kromě dalšího vývoje aktuální nabídky hybridních modelů vybavených hybridním systémem IMA s jedním elektromotorem chystá značka Honda nová hybridní vozidla střední velikosti, která budou vybavena hybridním systémem se dvěma elektromotory.

Modely NSX a Acura RLX a nástupce modelu Legend, který bude zanedlouho představen v Japonsku, navíc získají úsporný hybridní systém se třemi elektromotory Sport Hybrid SH-AWD® (Super Handling All Wheel Drive), který těmto vozům společně se špičkovou spotřebou paliva poskytne i sportovní jízdní vlastnosti.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů