Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Honda S2000 se prý vrátí. Automobilka by si roadster mohla dát k 70. výročí

Naše téma
Redakce | 23.05.2016
Honda S2000. | foto: Honda
Blížící se 70. výročí značky Honda, které připadne na rok 2018, opět rozdmýchalo zvěsti o návratu sportovního roadsteru S2000. Podobný model automobilce v současné nabídce chybí.
A chybí už od roku 2009, kdy byla výroba S2000 po více než deseti letech ukončena. Honda následně svou pověst producenta sportovních aut i kvůli hospodářské krizi zahodila a soustředila se na masové modely.

Nyní se ale k rychlým vozům alespoň částečně vrací, což dokazuje zejména nový supersport NSX. Brzy by jej mohlo doplnit další sportovní auto, konkrétně tedy nástupce klasického dvoumístného roadsteru S2000.

S odvoláním na zdroje blízké automobilce to tvrdí magazín Car and Driver. Podle něj se příjezd novinky uskuteční v roce 2018, na kdy připadá 70. výročí značky Honda. To dává smysl, zvlášť při vědomí, že model S2000 si automobilka nadělila v roce 1998 k 50. výročí.

Detaily samozřejmě zatím chybí, ale očekávat prý máme auto velikostně podobné Mazdě MX-5, jen o mnoho výkonnější a rychlejší.

Jako pohonné ústrojí se nabízí přeplňovaný čtyřválec, který najdeme v Civiku Type R.

Test Hondy Civic Type R najdete zde.

Vyloučit však nelze ani nějaký způsob elektrifikace, podobně jako u NSX. S tím ale nekoresponduje snaha o co nejnižší hmotnost, elektromotor a baterie by váhu výrazně zvedly. Nový roadster má přitom vážit méně než 1300 kilogramů.

Kromě nástupce S2000 prý Honda k 70. výročí připravuje také motocykl, který bude vycházet ze závodního speciálu pro šampionát MotoGP.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů