Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Honda přiveze do Ženevy stylový elektromobil. Má kamery místo zrcátek

Naše téma
Jan Markovič | 27.02.2019
Honda E Prototype | foto: Honda
Auto by mělo ujet na jedno nabití 200 km. Chce konkurovat třeba BMW i3.
Ženevský autosalon bude zřejmě ve znamení elektrických aut. Jedním z výrobců, kteří ukážou svůj nový model do zásuvky, bude i japonská Honda. Ta sem přivede předprodukční koncept malého městského elektromobilu. Jmenuje se jednoduše Honda E a míří přímo proti BMW i3.

Zatím nejsou známá konkrétní technická data, ale auto by podle slibu Hondy mělo urazit na jedno nabití okolo 200 km. I když už jsou na trhu vozy, které ujedou víc, Honda tvrdí, že jde o ideál pro městské přibližovadlo. I proto už před dvěma lety v Ženevě ukázala podobný koncept, novinka je jeho evolucí. A tentokrát se zdá, že půjde opravdu do výroby,

Šanci zaujmout bude mít rozhodně díky svému designu. Ten je moderní, ale s lehce retro nádechem. Pěkné jsou detaily, od svítícího loga, pro indikátory nabití baterie na průhledné kapotě. Uvnitř auto skrývá světlý interiér s obrovskou přístrojovou deskou, kterou v podstatě v celé její šířce zabírají displeje. Místo zrcátek má auto kamery, jejichž obraz se promítá na další obrazovky v rozích palubky.

Zda tyto prvky uvidíme i v produkční voze zatím není jasné. Často se stává, že koncepty se chlubí technologiemi, které jsou pak pro výrobu poměrně nákladné a tak od nich automobilka upustí. Možná se víc dozvíme příští týden v Ženevě. Každopádně už dnes Honda říká, že do roku 2025 by měli dvě třetiny jejích prodejů v Evropě zahrnovat elektromobily, hybridy nebo i auta na vodík.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů