Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Honda poprvé ukázala nové WR-V, malé SUV s pohonem předních kol

Naše téma
Redakce | 19.10.2016
Honda WR-V. | foto: Honda
Japonská automobilka Honda se v posledních letech výrazně soustředí na vozy SUV a různé crossovery. A už brzy představí další, tentokrát půjde o malý model WR-V.
Novinka bude veřejnosti odhalena 8. listopadu na autosalonu v brazilském Sao Paulu, proto výrobce na premiéru láká zatím jen skicou. I ta nám však o WR-V poskytne jistý obrázek. Všimnout si můžeme zejména ostrého výrazu se zajímavě tvarovaným předním nárazníkem.

Jako technický základ by měla posloužit Honda Jazz, tedy supermini, které patří do stejného segmentu jako Volkswagen Polo, Renault Clio, Peugeot 208 či Škoda Fabia. I proto zcela jistě bude k dispozici pouze s pohonem předních kol.

Detaily v tuto chvíli samozřejmě chybí, především je tu ale ještě jeden zásadní otazník, který se týká dostupnosti vozu. O Hondě WR-V se totiž aktuálně hovoří pouze v souvislosti s jihoamerickým trhem, kde se začne prodávat příští rok. Evropa prý v plánu není.

Na druhou stranu na starém kontinentu malá "esúvéčka" letí a jejich prodeje neustále rostou. Pro zajímavost, evropským prodejům za první pololetí letošního roku kraluje Renault Captur (117 925 prodaných kusů), následovaný Peugeotem 2008, Opelem Mokka, Dacií Duster, Fiatem 500X, Nissanem Juke a Citroënem C4 Cactus.

O zajímavosti tohoto segmentu pak svědčí třeba i plánovaný vstup crossoverů značek koncernu Volkswagen. Malé SUV s pohonem předních kol chystá nejen VW, ale také Škoda a Seat.

ČTĚTE TAKÉ: Honda ukázala nové CR-V. Láká na robustní vzhled i prostornější a hezčí interiér
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů