Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Honda NSX si troufne na skvělé Ferrari 458. Bude ale výrazně levnější

Naše téma
Redakce | 19.10.2014
Honda NSX Concept II. | foto: Honda
Praha /VIDEO/ - Nová Honda NSX dorazí až v průběhu příštího roku, ale automobilka už o novince nějaký čas pravidelně zveřejňuje zajímavé informace. Ta poslední se týká jízdního projevu a ceny. Nový supersport se má výkony vyrovnat Ferrari 458, bude však podstatně levnější.
Tedy ne, že by byla úplně laciná. Máme prý očekávat cenu srovnatelnou s Audi R8, které u nás startuje na částce 2 978 700 korun. Pořád je to ale o dost méně, než kolik stojí italský supersport. Ten se dá pořídit za nějakých 5 milionů korun.

Vzhledem k touze zatopit Ferrari 458 se dá očekávat, že NSX nabídne výkon přesahující 500 koní, občas se mluví dokonce o 600 koňských silách. Podle Hondy však nejde jen o výkon, dlouho očekávaná novinka má především nabídnout skvělé jízdní vlastnosti. I proto ji výrobce testuje tak dlouho - v létě se maskovaný vůz proháněl i po Severní smyčce Nürburgringu.




A je třeba připomenout, že měl nepříjemné potíže. Zřejmě kvůli přehřátí spalovacího motoru totiž Honda NSX skončila v plamenech a shořela téměř na prach.

Hondu NSX pohání uprostřed umístěný šestiválec se dvěma turby, který je součástí hybridního systému. Automobilka jej označuje jako "Honda Sport Hybrid SH-AWD". Zkratka SH-AWD znamená "Super Handling All-Wheel Drive", což naznačuje, že jeho smyslem je zajistit co nejlepší ovladatelnost pomocí netradičního pohonu všech kol, který vůz využívá.

Prototyp Hondy NSX.


Hybridní systém systém tvoří tři elektromotory. První, integrovaný do spalovacího motoru a spojený s novou dvojspojkovou převodovkou (DCT) pohání zadní kola, zbylé dva motory pohání kola přední. Systém při průjezdu zatáčkami podle potřeby distribuuje točivý moment k předním kolům, díky čemuž by Honda NSX měla být mimořádně ovladatelná a stabilní.

Automobilka na autě pracuje už několik let, poprvé ukázala koncept nástupce původní NSX už v roce 2012 na autosalonu v Detroitu.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů