Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Honda NSX se bude vyrábět v Ohiu

Naše téma
Redakce | 25.05.2013
Koncept Hondy NSX | foto: AutoGuide.com
Ohio – Nový výrobní závod Performance Manufacturing ve Spojených státech zaujímá plochu přibližně 17 000 m2 a nachází se v bývalém logistickém zařízení Hondy pro Severní Ameriku.
Performance Manufacturing Center bude zaměstnávat přibližně 100 specializovaných pracovníků, kteří budou vybráni ve stávajících závodech Honda v Ohiu. Také hnací ústrojí se bude montovat v Ohiu, a to v motorárně ve městě Anna.

Zcela nový model NSX, který bude v Evropě prodáván pod značkou Honda a v USA pod značkou Acura, vyvíjí globální výzkumný a vývojový tým vedený konstruktéry a inženýry společnosti Honda R&D Americas, Inc., jež sídlí v Los Angeles v Kalifornii a ve městě Raymond v Ohiu.

Společnost Honda také oznámila, že vedením globálního týmu odpovědného za vývoj nového modelu NSX byl pověřen Ted Klaus, vrchní inženýr Honda R&D Americas, zatímco Clement D' Souza, zástupce vrchního inženýra v Honda of America, povede tým, který v roce 2015 model NSX uvede do sériové výroby. 

„Tento nový závod bude stejně unikátní, jako automobil, který zde budeme vyrábět,"uvedl D'Souza.„Při přípravě plánu pro tento závod jsme detailně zkoumali každý proces a hledali jsme dokonalou kombinaci řemeslné zdatnosti zaměstnanců a technologií tak, abychom vytvořili zcela nový přístup k výrobě."

Původní Honda NSX se od roku 1990 vyráběla v japonském závodě Takanezawa a poté se výroba začátkem roku 2004 přesunula do závodu Suzuka, kde se vůz montoval až do roku 2005.

Závod Takanezawa, který je součástí továrny v Tochigi, byl prvním na světě, ve kterém probíhala sériová výroba celohliníkové karoserie, a kde byla nejmodernější výrobní technologie vyvážena ruční řemeslnou výrobou.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů