Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Honda Civic TypeR se začíná odhalovat. Čekat na ni ale budeme ještě roky

Naše téma
Radek Pecák | 05.10.2021
Honda Civic TypeR (2023) | foto: Honda
Jeden z kultovních rychlých hatchbacků Honda Civic TypeR se začíná odhalovat ve své nové generaci.
Automobilka Honda připravila první díl ze seriálu upoutávek na svůj nový model Civic TypeR. Zveřejnila snímky vozu, který je sice pokrytý maskovací fólií, ale na rozdíl od mnoha jiných upoutávek je na fotografii zachycen celý vůz a dokonce si můžeme udělat obrázek o podobě jak předních, tak i bočních a zadních partií.

Obě zveřejněněné fotografie samozřejmě přinášíme.

Na rozdíl od končící generace, která už rozhodně nepotřebovala žádné tuningové úpravy, se připravovaný model jeví jako umírněný, byť tři centrálně umístěné koncovky výfuku vozu zůstaly. Jen se změnily velikostní poměry. Zatímco dosud jsou dvě krajní koncovky větší a střední hrající roli rezonátoru menší, nyní je tomu naopak.

O výkonových parametrech se zatím můžeme jen dohadovat. Je ovšem pravděpododobné, že motoráři upravavli současný přeplňovaný dvoulitrový zážehový čtyřválec na o něco vyšší výkon než je 320 koňských sil. 

Vůz bude jezdit na pneumatikách Michelin Pilot Sport 4 a o zastavování se budou starat brzdy od specializované firmy Brembo.

Zatím není jisté, kdy a zda vůbec se automobil dostane také do Evropy. Lze však soudit, že k tomu však dojde, protože tento vůz patří k DNA japonské automobilky. Pravděpodobně se tak stane až v roce 2024, tedy rok po příchodu klasické civilní verze. Pokud se to tak opravdu stane, půjde dozajista o poslední v Evropě nabízenou Hondu s čistě spalovacím pohonným ústrojím.

Do té doby se vůz ještě bude ladit. V plánu je například také testovací program na severní smyčce okruhu Nürburgring.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů