Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Honda chystá nový hatchback Jazz. Bude útočit i na hybridní Toyotu Yaris

Naše téma
Jan Markovič | 16.10.2019
Nová generace Hondy Jazz na prvním obrázku. | foto: Honda
Zřejmě se brzy dočkáme japonské bitvy na poli malých hatchbacků.
Honda chystá novou generaci svého oblíbeného hatchbacku Jazz. Ta se má oficiálně představit na autosalonu v Tokiu přesně za týden, tedy 23. října. Než se tak stane, zveřejnila japonská automobilka nejen první obrázek modelu, ale i několik kusých informací.

Honda se chlubí, že nový Jazz zvyšuje laťku z hlediska pohodlí za volantem a radosti z jízdy. Poprvé se také bude prodávat na evropském trhu v hybridním provedení. To se zdá jako přímý útok na Toyotu Yaris, kterou Japonci odhalili dnes. I tak totiž sází na sportovnost a hybrid pod kapotou, jakkoliv to nejde příliš dohromady.

Na fotografii, kterou Honda zveřejnila, toho příliš mnoho vidět není. Odhaluje se alespoň silueta pětidveřového hatchbacku se „žraločí ploutví“ místo klasické antény. Vidíme i mírně vykrojenou příď, která by měla navázat na modely HR-V a CR-V a také oble tvarovanou záď.

Kdy se nová Honda Jazz dostane na český trh, kolik bude stát a jaké motory kromě hybridního nabídne pod kapotou, to je zatím ve hvězdách. Jedno ale může být jisté - v roce 2020 se budou Honda s Toyotou v segmentu B přetahovat o zákazníky.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů