Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Mitsubishi Pajero po 37 letech končí. Automobilka ho oslaví speciální edicí

Naše téma
Jiří Švamberk | 25.04.2019
dalších 46 fotek
Mitsubishi Pajero při mezigeneračním setkání. | foto: Mitsubishi
V Japonsku výrobce uvádí finální edici legendárního vozu, který společně s Range Roverem a Land Cruiserem definoval segmentu luxusních terénních vozů.
Konec dalšího velikána terénní scény byl nevyhnutelný, avšak to nic nemění na faktu, že jde o velmi smutnou událost. Mitsubishi, značka, která ještě nedávno vyráběla fantastická silniční i terénní auta, se vydává jiným směrem a vývoj další generace Pajero není v plánu.
 
Pajero se prodávalo dlouhých 37 let a výroba oficiálně skončí v srpnu tohoto roku. Jako poctu, tedy jestli se to tak vůbec dá nazvat, automobilka vyrobí pro domácí trh sérii 700 kusů rozlučkové edice Final Edition.

V podstatě ale nejde o nic jiného než lehce vyšperkované Pajero Exceed, určené pro japonský trh. Zákazníci mají možnost k vozu doobjednat paket Final Edition Accessory Package, který tvoří zástěrky s nápisem Pajero, zadní spoiler a kryt zadního rezervního kola. Uvnitř na finální edici upozorní osvětlené prahové lišty Final Edition.
 
Motorizace je pouze jediná, a to 3,2litrový vznětový čtyřválec se 190 koňmi a 441 Nm. O přenos hnací síly se stará 5stupňový automat. Kupující ke každému ze 700 kusů dostanou pamětní hodinky Citizen.
 
Pajero se loučí, ovšem na některých trzích se budou doprodávat vyrobené zásoby. Jde o trhy, na kterých je o tento zastaralý model stále velký zájem, jako například v Austrálii a na Středním východě.

V galerii naleznete historické obrázky modelu Mitsubishi Pajero.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů