Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Hennessey Venom GT Spyder je nejrychlejší kabriolet planety. Umí 427 km/h

Naše téma
Redakce | 12.04.2016
dalších 17 fotek
Hennessey Venom GT Spyder. | foto: Hennessey Performance
Americká společnost Hennessey Performance postavila nejrychlejší kabriolet planety. Její Venom GT Spyder totiž dosáhl rychlosti 265,6 mil za hodinu, tady 427,4 km/h.
Tímto výsledkem Venom překonal dosavadní rekord Bugatti Veyron Super Sport Vitesse o 17,7 km/h. K úspěšnému pokusu, jímž chtěla firma současně oslavit 25 let od svého založení, došlo na letišti Naval Air Station Lemoore v Kalifornii. Za volantem vozu seděl Brian Smith.

Hennessey Performance plánuje jako připomínku stanovení nového rekordu postavit tři kusy Venomu GT Spyder v úpravě "World Record Edition". Každý z nich bude stát 1,3 milionu dolarů (asi 31 milionů korun) bez daně.

Hennessey Venom GT Spyder.



Technika ale bude stejná jako u "standardního" vozu. On vlastně ani není důvod cokoli měnit. Kořeny superrychlého stroje sahají do Velké Británie, je postaven na základech Lotusu Exige. Karoserie však doznala mnoha úprav a auto je podstatně delší.

Pohání ho dvakrát přeplňovaný osmiválec o objemu 7 litrů, který produkuje až 1471 koňských sil a 1745 Nm točivého momentu. 

Hennessey Venom GT Spyder.



Z klidu na stovku vůz zrychlí za 2,5 sekundy, na 160 km/h za 4,4 vteřiny, na 300 km/h za 10,9 sekundy a čtyřstovkou jede za 18,1 vteřiny od startu. Pro srovnání, například Škoda Fabia se silnějším litrovým tříválcem potřebuje jen na akceleraci na 100 km/h víc než 14 vteřin.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů