Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Hennessey VelociRaptor 6x6 je šestikolová bestie s výkonem přes 600 koní

Naše téma
Redakce | 06.10.2016
Hennessey VelociRaptor 600 Twin Turbo. | foto: Hennessey Performance
Společnost Hennessey Performance patří mezi nejznámější americké úpravce aut různých značek i typů. Pouští se také do úprav terénních pick-upů, její poslední novinkou je šestikolový Ford F-150 Raptor.
Tento vůz má ve standardním provedení samozřejmě jen dvě nápravy, tu třetí mu dodala právě firma Hennessey. Výsledek se jmenuje VelociRaptor 6x6.

Šestikolová bestie přitom kromě třetí nápravy (pochází prý také z Fordu F-150 Raptor) dostala upravené odpružení, dvacetipalcová kola s pneumatikami do terénu, ochranný rám, nové nárazníky a samozřejmě prodlouženou hliníkovou korbu.

Hennessey VelociRaptor 6X6.


Pod kapotou je dvakrát přeplňovaný zážehový šestiválec o objemu 3,5 litru, který poskytuje nejvyšší výkon 457 koní (336 kW) a maximální točivý moment 691 Nm. Takto vybavený stroj stojí 295 tisíc dolarů, tedy v přepočtu zhruba sedm milionů korun.

Jenže Hennessey kromě toho zájemcům nabízí úpravy pohonného ústrojí, které výkon zvýší na více než 600 koní. Modifikace zahrnují nová turbodmychadla, nerezový výfuk, nový mezichladič stlačeného vzduchu a přeprogramovaný software řídicí jednotky. Za zvýšení výkonu si firma žádá dalších 22 500 dolarů, tedy asi 544 tisíc korun.

Hennessey VelociRaptor 6X6.


Ani tím ale možnosti utrácení nekončí, v seznamu příplatkové výbavy najdeme třeba ještě větší kola, lepší brzdy nebo dokonce i pancéřování.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů