Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Harley-Davidson potvrdil příjezd elektrické motorky. Dorazí do pěti let

Naše téma
Redakce | 18.06.2016
dalších 9 fotek
Harley-Davidson Project LiveWire. | foto: Harley-Davidson
Tradiční americký výrobce motocyklů Harley-Davidson chystá revoluční novinku. Do pěti let totiž začne prodávat motorku, kterou bude místo vidlicového dvouválce pohánět elektromotor.
Ono to ale vlastně příliš velké překvapení není. Harley-Davidson totiž s elektřinou koketuje už od roku 2014, kdy představil projekt LiveWire, tedy koncept elektřinou poháněného motocyklu, který výrobce pak vozil po různých akcích v USA i Evropě. A dokonce jej nechal vybrané zájemce řídit a sbíral pak jejich reakce.

Štíhlá sportovní motorka, u které se nemusí řadit, dokáže zrychlit z nuly na 60 mil za hodinu (96,6 km/h) za čtyři sekundy. Motor je tichý, ale záběr ozubených kol vydává zvuk jako při vzletu tryskového letadla.

Na plně nabité baterie stroj zvládá ujet zhruba 210 kilometrů.

Dojmy ze studie LiveWire zřejmě byly dobré, neboť společnost potvrdila, že elektromotorky jsou jedním ze směrů, jímž se v nejbližší budoucnosti vydá. Produkční motocykl s elektrickým pohonem prý Harley-Davidson představí do pěti let.

Prototyp bychom si přitom mohli prohlédnout už v roce 2020. Detaily v tuto chvíli samozřejmě chybí, ale sériový kus by neměl designem vycházet z projektu LiveWire.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů