Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Gumball se vrátí do Česka. Jízdy milionářů se zúčastní Hasselhoff i piloti F1

Naše téma
ČTK | 20.04.2016
U pražského hotelu Hilton se 10. září 2010 uskutečnil start neoficiálního závodu luxusních vozů Diamond Race, který je českou obdobou milionářského závodu Gumball 3000. | foto: Deník/Vít Šimánek
Spanilá jízda celebrit v luxusních autech Gumball 3000 se letos v květnu vrátí do Česka. Praha bude čtvrtou zastávkou letošního 18. ročníku, který odstartuje 30. dubna v irském Dublinu. Zúčastní se zhruba stovka vozů.
V Praze se vozy na jednu noc zastaví na parkovišti hotelu Hilton Prague, kde se jejich příjezd očekává večer 4. května. Veřejnost bude mít možnost vidět vozy mapující historii automobilů od veteránů po moderní supersporty značek Pagani, Bugatti, Ferrari, Lamborghini, Porsche, Aston Martin, Koenigsegg, Jaguar, Bentley a Rolls-Royce, spolu s futuristickými koncepty dalších značek.

Gumball 3000 2015.


Pro letošní ročník šestidenní jízdy na 3000 mil přislíbili účast například piloti Formule 1 David Coulthard a Jean Alesi, zpěvák a herec známý ze seriálů Knight Rider a Pobřežní hlídka David Hasselhoff, rapperka a držitelka Grammy Eve, hiphopové hvězdy Bun B a The Alchemist, DJ Afrojack, populární skateboardista Tony Hawk nebo newyorský graffiti umělec Futura.

Gumball 3000 měl premiéru v roce 1999. Autorem této myšlenky je britský podnikatel Maximillion Cooper, který chtěl tímto projektem propojit akční sporty, auta a hudbu.

Gumball 3000 2015.


Na první road trip pozval své přátele z řad celebrit. Během následujících deseti let přerostl koncept z undergroundové události ve světoznámou značku. Akci každoročně sleduje více než 60 milionů televizních diváků a přes 100 milionů lidí na sociálních sítích.

V minulých dvou letech Gumball do ČR nezavítal a v tuzemsku se konal podobný podnik pod názvem Diamond race. V roce 2013 zaplatili účastníci Gumballu v Česku asi 20 pokut, především za rychlou jízdu.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů