Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

GALERIE: Nejdražší auta na světě. Hraje se na stovky milionů korun, vede Ferrari

Naše téma
Daniel Fuglevič | 14.07.2017
dalších 7 fotek
Ferrari 250 GTO. | foto: Ferrari
Čas od času není na škodu nakouknout do světa miliardářů a představovat si peníze jenom jako hromadu čísel. Podívali jsme se na ta nejdražší auta na světě, u kterých vám nebude stačit ani rekordní výhra ve sportce.
Není překvapením, že kategorii astronomických cen dominují legendární a vzácné automobily minulosti – a hlavně Ferrari. Na tyto staříky v našem seznamu nedosahují hodnotou ani ty nejdražší supersporty současnosti.

Přestože ale nejdražší auta na světě najdete převážně v záznamech aukčních společností, které se prodejem vzácných kusů zabývají, vůbec největší peníze se točí na poli soukromých prodejů.

U takových dohod miliardářů sice často nebývá přítomna veřejnost, ale někdy se přece jen informace o prodeji dostanou na světlo. Proto jsme do seznamu zahrnuli i tyto neoficiálně potvrzené, byť zcela uvěřitelné cenovky. Ze kterých se vám protočí panenky.

Ještě než se vrhnete do galerie, sluší se dodat, že kompletní cena všech zmíněných vozů se pohybuje kolem 6,8 miliardy korun. Cenovky jsme přepočítávali podle současného kurzu.

Za tyto peníze už seženete i vlastní ostrov. A chybět nesmí ani obvyklý a obligátní "přepočet na fabie": za tento obnos byste mohli koupit celkem asi 15 600 exemplářů v té nejlepší výbavě. Slušné.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů