Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Galaxy počtvrté. Ford odhalil novou generaci sedmimístného minivanu

Naše téma
Redakce | 03.04.2015
dalších 11 fotek
Ford Galaxy. | foto: Ford
Ford Galaxy přijíždí už ve čtvrté generaci. Sedmimístné MPV se sice po vzhledové stránce změnilo jen lehce, ale zato dostalo řadu novinek v oblasti techniky.
Design nového Fordu Galaxy zřetelně navazuje na předchůdce, na autě se však samozřejmě objevují prvky typické pro současné výrobky automobilky s modrým oválem ve znaku. Výrazná je především maska chladiče, kterou doplňují protažené světlomety.

Pro rodinný vůz je ale důležitější, co nabízí uvnitř. Galaxy má sedm sedadel, přičemž všech pět sedaček ve druhé a třetí řadě lze sklopit do podlahy stiskem tlačítka na ovládacím panelu, který se nachází přímo v zavazadlovém prostoru. Plochá podlaha pak usnadňuje manipulaci s nákladem. Pod podlahou kufru se nachází ještě skrytá přihrádka s objemem 20 litrů.

Ford Galaxy.



Při přepravě většího počtu osob zákazníci zase ocení možnost nezávislého posouvání a naklápění sedadel ve druhé i třetí řadě. 

Odkládací kapsy ve dveřích pojmou láhev o objemu 1,5 l, zatímco do schránek pod sedadly lze uložit přenosný počítač, knihy nebo občerstvení na cestu. Další odkládací schránky se nacházejí na horní ploše palubní desky a v konzole mezi předními sedadly.

Přední sedadla mohou být vybavena masážní funkcí: stehna, hýždě a spodní záda cestujících masíruje soustava jedenácti masážních polštářků. Sedadla také mají vyhřívání i odvětrávání, vyhřívaný může být i volant.

Ford Galaxy.



Místo tradičního přístrojového štítu lze nový Ford Galaxy za příplatek vybavit desetipalcovým digitálním panelem, displej na středovém panelu pak patří multimediálnímu systému Sync 2.

Bezpečnostní a "podpůrná" výbava zahrnuje například sledování dopravního značení, adaptivní přední světlomety, inteligentní parkovací asistent, hlídání mrtvých úhlů, upozornění na vyjetí z pruhu, udržování v jízdním pruhu či adaptivní tempomat.

Ford Galaxy bude poprvé nabízen také s bezdotykovým ovládáním pátých dveří, k jejichž otevření či zavření stačí mávnout nohou pod zadním nárazníkem.

Ford Galaxy.



Výrobce slibuje, že novinka ohromí kultivovaností jízdy. Přispívá k ní víceprvkové zavěšení s odlehčenými hliníkovými komponenty, pružiny a tlumiče pérování prý byly naladěny speciálně pro Galaxy. K dispozici budou také adaptivní tlumiče se třemi režimy nastavení.

Nabízené pohonné jednotky zahrnují čtyři různě výkonné naftové dvoulitry: základní poskytuje 120 koní (88 kW), zájemci však mohou volit i 150koňovou (110 kW) a 180 koňovou verzi (132 kW). Na vrcholu je dvěma turbodmychadly přeplňovaná varianta 2.0 TDCi Bi-Turbo s výkonem 210 koní (154 kW).

Benzín spalují dva motory. Přeplňovaná patnáctistovka dává 160 koňských sil (118 kW), silnější dvoulitr, také s turbem, pak 240 k (176 kW).
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů