Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Full Moon od firmy Akrapovič: Motorka je tu jen "doplněk" k výfuku

Naše téma
Redakce | 10.12.2014
další 3 fotky
Koncept Akrapovič Full Moon. | foto: Akrapovič
Bad Salzuflen/Praha /FOTOGALERIE, VIDEO/ - Společnost Akrapovič si udělala jméno výrobou laděných výfuků pro auta a motorky. Tentokrát však slovinská firma překvapila úžasným konceptem motocyklu pojmenovaným Full Moon.
Akrapovič tvrdí, že jde v podstatě o výfuk, kolem něhož je postaven motocykl. Studie zaujme především masivní kapotáží, která ukrývá právě dva na zakázku vyrobené výfuky. Výfukový systém je také součástí rámu motorky.

Jméno Full Moon, tedy "úplněk", výrobce vybral kvůli podobnosti nezvykle rozměrného a plného 30palcového předního ráfku s měsícem. Zajímavostí je také obří brzdový kotouč, velký skoro jako samotné kolo, a absence blatníku.

Stroj pohání dvouválec S&S Knucklehead o objemu 1524 ccm a mezi technické lahůdky patří také například řízení nevyžadující kabely a lanka či hydraulické odpružení. Díky němu lze "mašinu" zaparkovat ve svislé poloze.

Stavba konceptu Full Moon zabrala údajně přes 800 hodin práce. Akrapovič na ní spolupracoval se společností Dreamachine Motorcycles.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů