Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Francouzská sportovní značka Alpine vstoupí do Česka příští rok. Lada se nevrátí

Naše téma
Radek Pecák | 04.02.2022
dalších 26 fotek
Alpine A 110 s | foto: Alpine
Po španělské Cupře otevře v České republice nové autosalony nabízející sportovně zaměřené automobily také francouzská Alpine
Kromě stále větší nabídky plně elektrických vozidel chce koncern Renault zaujmout zájemce o jeho vozy také produkty s logem sportovní značky Alpine.

Na typ A 110 se můžete podívat do naší fotogalerie.

"Do České republiky se dostane ještě před hlavní vlnou rozšiřování zastoupení v Evropě," uvedl na dotaz Deníku a Automix.cz generální ředitel tuzemského zastoupení automobilek Renault a Dacia Zdeněk Grunt. Mělo by se tak stát během příštího roku.

V současné době nabízí značka jedno sportovní kupé A 110 v několika verzích. Základní provedení, které se představilo v roce 2017, pohání zážehový přeplňovaný čtyřválec. Je uložen uprostřed vozu a pohání zadní kola.

V blízké budoucnosti představí další typy vozů. Mezi nimi má být jak "ostrý" hatchback, tak rovněž crossover. První elektromobil značky pak bude k mání v roce 2024.

Vozy Alpine pochopitelně nebudou prodávat všichni tuzemští dealeři Renaultu. Půjde je o vybrané prodejce v několika velkých městech.

Dacia má opět široké spektrum modelů
Naopak značka Lada, která rovněž náleží do aliance pod vedením Renaultu, se v České republice oficiálně prodávat nebude. "Náklady na evropské homologace by se nevrátily, navíc by tato značka do značné míry "kanibalizovala" úspěšnou Dacii, vysvětlil Grunt.

Právě Dacia v letošním roce uvede na trh další novinky a počet nabízených modelů se dostane na šest. Hlavní novinkou je velkoprostorový automobil Jogger. Ten na trh oficiálně vstoupí na přelomu března a dubna. Zatím se bude nabízet s tříválcovým motorem (jedna verze umí spalovat také LPG), v roce 2023 bude k mání také hybridní pohonná jednotka se 140 koňskými silami.

Dealeři Dacie začnou nabízet rovněž užitkovou verzi malého elektromobilu Spring. Ten tak přijde o zadní lavici a bude jen dvoumístný.

Mezi hlavní letošní novinky Renaultu bude patřit plně elektrický nový Mégane, který bude v ceníku stát vedle současné generace se spalovacími motory a plug-in hybridními pohony. Zájem bude určitě také o osobní verzi malé dodávky Kangoo a o elektrickou verzi téhož vozu. Již v únoru si různé přepravní firmy budou moci koupit novou střední dodávku Trafic.

Na podzim přijde nástupce současného SUV Kadjar. Renault již oznámil, že na zádi bude mít nové jméno Austral.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů