Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Francouzi prý vědí, jak bude vypadat nová Dacia Duster. Podívejte se

Naše téma
Jan Zajíc | 15.07.2017
další 4 fotky
Dacia Duster. | foto: Dacia
Druhá generace Dacie Duster by měla být představena každou chvíli, poslední informace hovoří o datu 22. července. S blížící se premiérou se objevují i nové informace týkající se vzhledu.
Hned dvě francouzská média, magazíny Auto Plus a L´argus, totiž tvrdí, že hovořila s lidmi (značka Dacia patří francouzskému Renaultu, takže lze předpokládat, že francouzští novináři mají ve vývoji svoje zdroje), kteří už nástupce dostupného SUV viděli. A na základě jejich výpovědí pak jejich grafici vytvořili ilustrace, které naznačují, jak bude druhá generace vypadat.

Pozoruhodné je, že obě ilustrace si jsou docela podobné. Obě totiž ukazují nejen vůz s charakteristickou přídí moderních Dacií, ale shodují se i v několika detailech, například ve tvarování předního nárazníku či umístění mlhovek. Rendery - společně se staršími obrázky - najdete v galerii.

A co víme dál? Jasné je, že Duster má opět přinést hlavně špičkovou užitnou hodnotu za málo peněz. Otázka ale zní, na jaké platformě bude levné rumunské SUV stát. Některé zdroje mluví o platformě CMF, kterou vyvinul mateřský Renault v kooperaci s japonským Nissanem, a kterou používá Renault Kadjar, Nissan Qashqai i větší Nissan X-Trail.

Na druhé straně se zase objevují informace, že by využití této platformy znamenalo vyšší konečnou cenu a Duster tedy zůstane na té aktuální, pouze upravené.

Tak či tak lze snad očekávat ještě příchod sedmimístné verze s rozvorem prodlouženým o přibližně 20 centimetrů. Tato varianta se možná bude jmenovat Grand Duster, ačkoliv název zatím nebyl potvrzen, a měl by se stát nejdražším modelem značky.

Samozřejmě se objeví i další nová výbava a technologické novinky.

Pod kapotou se objeví tříválcové a čtyřválcové jednotky, opět vypůjčené z aliance Renault-Nissan. Objednat tedy půjdou benzínové motory 0.9 TCe, 1.2 TCe a snad i atmosférický agregát 1.6 SCe ve verzi splňující emisní normu Euro 6.

Z naftových motorů se dále objeví jednotky 1.5 dCi a 1.6 dCi. K mání bude opět pohon předních kol či příplatková čtyřkolka.

Po zmíněné světové premiéře, k níž by mohlo dojít ještě v červenci, se Duster představí veřejnosti na zářijovém autosalonu ve Frankfurtu. Do prodeje by měl následně vstoupit v lednu příštího roku. Aktuální Duster je v prodeji už od roku 2009.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů