Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Francouzi na Facebooku upozorňovali na radary. Soud jim za to sebral řidičák

Naše téma
Redakce | 08.12.2014
Ilustrační foto. | foto: Thinkstock
Rodez/Praha - Soud ve francouzském městě Rodez odebral na měsíc řidičský průkaz patnácti řidičům za to, že na Facebooku upozorňovali na měření rychlosti. Všichni byli členové facebookové skupiny s názvem "Skupina, která vám řekne, kde je policie v Aveyronu".
Aveyron je departement na jihu Francie. A smyslem facebookové skupiny, která má více než 13 tisíc členů, samozřejmě bylo sdílet informace o místech, kde zrovna místní policie "rozbalila" mobilní radary.

Podle soudu se patnáct členů provinilo ohrožením bezpečnosti silničního provozu. Proto jim byly na měsíc odebrány řidičské průkazy.

Ve Francii platí ohledně měření rychlosti přísná pravidla. Řidiči nesmí používat radarové detektory a od roku 2012 dokonce ani GPS navigace obsahující data o umístění stacionárních měřičů rychlosti. Navigace tak nově upozorňují na "nebezpečné místo".

Podle právního zástupce obžalovaných jde o nesmyslný rozsudek a upozornil, že i samotná policie využívá Facebook ke zveřejňování míst, kde v konkrétní den zrovna budou probíhat měření či silniční kontroly.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů