Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Foto: Volkswagen postavil repliku legendárního auta z Woodstocku

Naše téma
Jan Markovič | 16.02.2019
dalších 15 fotek
Volkswagen Light Bus | foto: Volkswagen
Auto odhalil k oslavě 50. výročí hudebního festivalu. Vůz pomaloval stejný umělec jako tehdy.
Legendární hudební festival Woodstock odstartoval v USA v roce 1969. Letos tak bude slavit padesátku. Kulatiny se rozhodla uctít automobilka Volkswagen, která ukázala repliku dobového VW Bus, jenž se podobně jako hudební festival stal významnou ikonou americké pop kultury druhé poloviny dvacátého století.

Originální vůz si před padesáti lety pořídila hudební skupina Light. Nechala si ho pomalovat od umělce Boba Hieronimuse za částku 1000 dolarů, což v roce 1969 nebyly malé peníze. Auto se dostalo až k pódiu a díky nápadné malbě na sebe upoutalo pozornost.

Kapela se po Woodstocku rozpadla, ale auto žilo dál vlastním životem. Ukázalo se na obálkách magazínů Life nebo Rolling Stone. Fotografie agentury AP se pak objevila v novinách nejen po celých USA, ale i ve světě. VW Bus se tak stal slavnějším, než umělci, kteří s ním přijeli.

I proto si Volkswagen nyní pozval Boba Hieronimuse, aby pomaloval repliku dobového vanu. Auto už ukázal veřejnosti a k tomu pořídil velké množství pěkných fotografií. Na vůz se můžete podívat v rozsáhlé galerii.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů