Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Tento Rolls-Royce má na palubě ultimativní kancelář z konce osmdesátých let

Naše téma
Jan Markovič | 12.12.2018
dalších 16 fotek
Rolls-Royce Silver Spirit I Emperor State Landaulet | foto: RM Sotheby\'s
Unikátní vůz vybaven počítači, tiskárnou, televizí ale i sadou křišťálových sklenic na šampaňské míří nyní do aukce.
Tohle auto je čistým ztělesněním toho, jak měl vypadat život úspěšného ředitele nadnárodní společnosti na konci osmdesátých let. Dvouřadová saka, barevné kravaty a hovězí Wellingoton k obědu i k večeři totiž doplňuje o ultimativní kancelář na čtyřech kolech. Rolls-Royce Silver Spirit I Emperor State Landaulet je vybaven několika počítači, tiskárnou i faxem.

Vůz pochází z roku 1989, proto zarazí, že už v něm najdete notebooky a moderní LCD monitory. Vrcholem techniky je ovšem CD přehrávač, který v té době znali mnozí jen z vyprávění. Dnes je taková elektronika v podstatě bezcenná. Bohatý manažer si ale na cestách mohl užít i slušnou porci dalšího luxusu. Velurové koberečky, ořechové dřevo na nejrůznějších místech a k tomu lednice na nápoje. Nechybí šejkr, křišťálové sklenice na šampaňské, ale i na vodu nebo whisky.

Tento vůz ve své době přišel na více než jeden milion dolarů. Není divu, protože o jeho úpravu se postarala společnost Hooper, která připravuje auta také pro britskou královskou rodinu. Pokud ale přemýšlíte nad tím, jaký vlk z Wall street se vzadu vozil, pak vás zklameme. Auto sloužilo jen k propagačním účelům a jeho stavba se bohužel nikdy firmě plně nevrátila.

Hooper vlastnil vůz až do roku 2010, kdy se ho nakonec podařilo prodat do švýcarské sbírky Calumet Collection. Teď míří znovu do aukce. Nabídne ho síň RM Sotheb's na začátku příštího roku v Arizoně. Firma nesdělila, jaká je odhadní cena vozu. Dá se ale očekávat v řádech milionů.

Unikátní Rolls-Royce si můžete prohlédnou v přiložené fotogalerii. Z některých snímků je vyloženě cítit vůně doutníků i jemný závan kaviárových toastů. Barevné sako je pro kupujícího nutností.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů