Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Foto: Takhle by vypadalo Ferrari F40, kdyby vzniklo v dnešní době

Naše téma
Jan Markovič | 12.11.2018
dalších 24 fotek
Ferrari F40 Tirbute | foto: Samir Sadikhov
Víc než rok práce nechal designér Samir Sadikhov na návrhu, který má uctít slavné Ferrari F40. Výsledek si můžete prohlédnout v ohromující galerii čítající na tři desítky obrázků.
Ferrari F40 se stalo legendou. Auto, které vzniklo jako oslava čtyřicátých narozenin automobilky se vzpínajícím se koněm ve znaku, působilo v roce 1987 jako zjevení z jiného světa. Bylo tím nejrychlejším, nejmodernějším a samozřejmě také nejdražším super autem, který v Maranellu do té doby vyrobili.

F40 se okamžitě dostalo na plakáty do klukovských pokojů a možná v nich zůstalo dodnes. Není to snad kvůli jeho výkonům, úžasnému přeplňovanému osmiválci nebo faktu, že jako první Ferrari vsadilo na použití kompozitních materiálů. Jde i o jedinečný design, který mu vtisklo studio Pininfarina.

Nezávislý designér Samir Sadikhov si nyní představil, jak by takové přelomové auto vypadalo, kdyby vzniklo o víc než třicet let později. Na projektu Ferrari F40 Tribute pracoval přes rok. Navrhl ultimativní supersport, a to nejen včetně karoserie a futuristického interiéru, ale i řešení karbonového monokoku. Prohlédněte si bohatou fotogalerii.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů