Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Ford zahájil výrobu nové Fiesty

Naše téma
Redakce | 13.11.2012
Výroba nové Fiesty | foto: Ford
Kolín nad Rýnem – Z německého závodu v Kolíně nad Rýnem nový model vzápětí zamíří k prodejcům značky Ford po celé Evropě.
„Nová Fiesta nabízí sedm motorizací, zážehových i vznětových, s emisemi CO2 pod 100 g/km," řekl Roelant de Waard, viceprezident Ford of Europe pro marketing, prodej a služby.

Od představení první generace Fiesty v roce 1976 prodal Ford po celém světě již více než 15 milionů automobilů s tímto modelovým označením. Za první tři čtvrtletí roku 2012 si Fiesta v Evropě připsala přes 235 000 prodaných kusů, a stala se tak nejprodávanějším malým automobilem na starém kontinentu.

Vedle nového exteriéru a interiéru přináší nová Fiesta také několik technologických inovací. Například uvádí do Evropy systém Ford My Key. Tato technologie umožňuje rodičům přimět teenagery k bezpečnější jízdě a omezit jejich vystavování se riziku.

Nová Fiesta nabízí také komunikační rozhraní SYNC s hlasovým ovládáním, systém Active City Stop, který pomáhá předcházet nehodám při nízkých rychlostech, nebo systém automatického nouzového volání, jenž dokáže v případě nehody spojit osoby v havarovaném voze s nejbližším pracovištěm záchranného systému.

V paletě motorizací pro novou Fiestu nebude chybět „Motor roku 2012" 1.0 EcoBoost, který zvítězil v prestižní anketě „International Engine of the Year".

U autoriziovaných partnerů Ford v České republice se má nová Fiesta objevit ještě do konce letošního roku.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů